Kaos yeni mi başlıyor?
Antalya’nın yaz kış kaosundan, trafiğinden, betonlaşmasından kaçan Antalya’lılar için, Döşemealtı şehrin nefes aldığı bir bölgeydi. Gel zaman git zaman betonlaşmaya ayak uyduran Döşemealtı’nda dengeler her geçen gün değişmeye başladı. İçinde yaşayan herkesin anlayabileceği gibi en büyük hata ilçe yöneticilerinin oldu.
Kaçılacak ilçe Döşemealtı, önümüzde ki günlerde kendinden kaçanlar ile adından söz ettirecek gibi duruyor. Tabiri caiz ise “Mantar evler” belediyenin ve yüklenici firmaların orantısız betonlaştırma projeleri ile Döşemealtı önümüzde 5 yıl da Antalya’nın kaçış bölgesi olmaktan çıkacak gibi duruyor.
CHP’den Turgay Genç’in belediye başkanı seçilmesi ile ilçenin kaderi öyle bir değişti ki ne siz sorun ne ben anlatayım. İlk 5 yıl yükseliş, ikinci 5 yıl düşüş dönemine giren belediyenin geçtiğimiz günlerde belediye binasına asılan borç tablosu ile nereden nereye dedirtti.
2024 yerel seçimleri sonrasında, AK Partiden CHP ye geçen tüm belediyelerde yapılan borç bildirgeleri ilçemizde olayı başka bir boyuta taşıdı. Belki de partili olmak veya olmamak değildi mesele. Çünkü ilçemiz CHP’den yine bir CHP’li başkana devredildi. İşte tam da bu noktada kaos yeni başlıyor. Yeni yönetimin planları nasıl işleyecek soruları kulislerde “KAYYUM’a gider bu işin sonu” cevaplarını doğurmaya başladı.
Genç’ten Dal’a Milli Piyango!….
Yaşananları tek tek anlatmaya kalksak inanın kitap olur derler ya o misal, bende bu ilçede yaşayan, çalışan biriyim. Çocuklarım bu ilçede okudu. Kazandıklarımı yine bu ilçede harcıyorum. Esnafım sonuçta hem de belediyenin borç bildirgesi tablosunda alacaklı esnaf olan kısmındayım. Alacaklıyız ama alabilecek miyiz? Orası muallakta….
Çünkü asılan tablo gösteriyor ki, 5 yıl boyunca gelmesi planlanan gelir, gideri karşılamayacak. Çünkü yeni yönetim, 1 milyar 421 milyon 480 bin 557 lira 58 kuruşluk borcu kalem kalem açıkladı. Şimdi gelire hiç dokunmaz isek yani bu şu demek; alınmayan çöpler, yapılmayan yollar, getirilmemiş alt yapı eksiklikleri demek oluyor. Bu kadar hızlı yapılaşan bir ilçede alt yapının olmaması demek büyük sorunları da beraberinde getirecektir.
Durum böyle olunca, gelir yok gider çok birilerinin borcundan feragat etmesi amacıyla mı bu liste belediye binasına asıldı bilinmezliğini koruyor.
Nasıl çalışılacak merak ediyorum; Açılışlarda, özel günlerde ve davetlerde boy gösterilecek ama kamuya ve işçiye olan borçlar ötelenecek mi?
Vergi dairesi, SGK gibi kamu kurumlarına ödemeler yapılamayacak mı?
Esnaf, müteahhit, personel alacağını alamayacak mı?
Türkiye Ekonomi bankası ve iller bankasından alınmış ödemeler anapara + faizleriyle nasıl geri ödenecek?
Yalnızca belediyenin borçları değil üstelik belediye şirketinin kurumlara olan borçları nasıl bir planlama ile eritilecek?
5 yıl sonrasında ilçeyi neler bekliyor düşünebiliyor musunuz?